PROIZVODI ZA ODRASLE
čepići
LUPOCET
1000mg
10 čepića
DJELATNA TVAR

Paracetamol

TERAPIJSKE INDIKACIJE

LUPOCET 1000 mg čepići sadrže djelatnu tvar paracetamol koji je antipiretik (pomaže pri snižavanju povišene tjelesne temperature) i analgetik (lijek protiv bolova).

LUPOCET 1000 mg čepići se koriste za simptomatsko liječenje blagih do umjerenih bolova i/ili povišene tjelesne temperature.

Primjena čepića osobito je pogodna za bolesnike koji ne mogu uzimati sirup, kapsule ili tablete

DOZIRANJE

Doziranje se treba temeljiti na tjelesnoj masi i starosti. Pojedini interval doziranja ovisi o simptomima i najvećoj ukupnoj dnevnoj dozi. Preporučene pojedinačne doze treba uzimati u razmaku od najmanje 6 sati. Ako tegobe potraju dulje od 3 dana, potrebno je posavjetovati se s liječnikom.

Tjelesna masa
(starost)
Pojedinačna doza (odgovarajuća doza paracetramola)* Najveća dnevna doza (24 sata) (odgovarajuća doza paracetamola)
Više od 50 kg (adolescenti stariji od 15 godina i odrasli) 1 čepić ili 1000 mg paracetamola 4 čepića ili 4000 mg paracetamola**

* Razmak između pojedinačnih doza mora biti najmanje 6 sati.

** Obično nije potrebno prekoračiti dozu od 3 g paracetamola/dan tj. 3 čepića/dan. Ipak, u slučaju umjereno teških bolova, doza se iznimno može povisiti na 4 g/dan (4 čepića na dan), što je i najveća dozvoljena dnevna doza.

Najveća dnevna doza navedena u tablici se ne smije prekoračiti.

NAČIN PRIMJENE

Čepić stavite duboko u debelo crijevo (čmar), po mogućnosti nakon pražnjenja stolice. Kako biste olakšali stavljanje čepića možete ga zagrijati u ruci ili kratko uroniti u toplu vodu.